Likeperson

Likeperson Sidsel Hammer, Østfold

Likeperson i Østfold er Sidsel Hammer, styremedlem i Askim og omegn demensforening. Tlf 974 87 412.

Sidsel bodde sammen med sin mor i 10 år før hun kom på sykehjem og fikk en demensdiagnose. 

Snakk med andre pårørende/likeperson:

Har en av dine nærmeste fått demens? Det kan ofte gi mange spørsmål og mye usikkerhet. Ønsker du å komme i kontakt med noen som har erfaring med å være pårørende til en person med demens? En av Nasjonalforeningen for folkehelsens likepersoner kan være den samtalepartneren du trenger.

En demensdiagnose i familien endrer både framtidsplaner og gir utfordringer i hverdagen. Man kan fort bli rådvill i en slik situasjon. En likeperson har selv opplevd dette, og kan være en god samtalepartner, i tillegg til å dele erfaringer og gi råd som gjør det enklere for andre å mestre hverdagen med demens.

Alle våre likemenn har erfaringer med å være pårørende til en person med demens. De har gjennomgått likepersonsopplæring og skrevet under en taushetserklæring. En likeperson er ikke en fagperson, og kan ikke erstatte helsepersonell.

Hvis du vil snakke med en likeperson med lik erfaringsbakgrunn som deg selv, kan du ringe Demenslinjen på 815 33 032. Vi vil da forsøke å sette deg i kontakt med en likeperson som har erfaring fra en situasjon som ligner din egen. Uavhengig av hvor likepersonen bor. 

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

09.07 | 13:03

Bilder er i hvert fall veldig nyttig når man har en demenssykdom. De kan bringe fram minner. Minnealbum med bilder og utfyllende tekst er nyttig for den syke.

...
09.07 | 12:25

Lurer på om bilder kan være en medvirkende årsak til alzheimer/demens? Da man evt bruker mindre av hjernen for å huske minner, blar bare i albumet for å huske.

...
02.04 | 00:55

Mener at denne boksen selges på Enklere Liv om dere vil prøve. Du kan og spørre i kommunen om de har en sånn. Man får jo bare ja elle nei.

...
02.04 | 00:54

Det finnes en boks som piper fram til tabletten er tatt ut av boksen. Det betyr ikke at tabletten blir tatt om det er en demenssyk som skal passe på dette selv.

...
Du liker denne siden